Bent u verze­kerd?

Een verzekering geeft u een zeker gevoel. Het zorgt ervoor dat u bij schade of bijvoorbeeld inbraak niet zelf voor hoge kosten komt te staan. Rijnhart Wonen neemt een deel van uw verzekeringskosten al op zich: de opstalverzekering. U bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een inboedelverzekering.

Inboedelverzekering: verzekerd voor uw eigen inboedel
Om uw eigen spullen te beschermen, is het raadzaam een inboedelverzekering af te sluiten. Rijnhart Wonen is hier namelijk niet voor aansprakelijk. Met een inboedelverzekering dekt u de schade aan uw eigen spullen, als gevolg van bijvoorbeeld lekkage, brand of diefstal.

Opstalverzekering: verzekerd voor schade aan uw huis
Rijnhart Wonen heeft een opstalverzekering, deze hoeft u zelf niet af te sluiten. Met deze opstalverzekering bent u verzekerd voor schade, zoals brand of inbraak. Rijnhart Wonen zorgt bij alle woningen die zij verhuurt voor goede sloten. Mocht er toch bij u worden ingebroken, dan repareert Rijnhart Wonen de schade aan de opstal. Hoe dit werkt?

  • U doet aangifte van de inbraak bij de politie. U ontvangt hiervan een proces-verbaal.
  • Vervolgens meldt u de inbraakschade bij Rijnhart Wonen. Hierbij levert u ook het proces-verbaal van de politie in.
  • Rijnhart Wonen verhaalt de inbraakschade bij de opstalverzekering.

Uiteraard dekt deze verzekering niet de schade die is ontstaan door nalatigheid van de huurder. In dit geval komen de kosten voor uw rekening. Natuurlijk kunt u zelf ook uw steentje bijdragen aan uw eigen veiligheid. Zorg ervoor dat u uw ramen en deuren goed afsluit en dat u brandgevaarlijke situaties voorkomt. Bij eengezinswoningen met een kachel stelt de verzekering bijvoorbeeld vaak bij brandschade als voorwaarde dat u kunt aantonen dat u uw schoorsteen regelmatig laat vegen.