Wat u zelf re­pareert

Als er iets stuk gaat in uw huis, is dat heel vervelend. Voor grote reparaties kunt u uiteraard bij Rijnhart Wonen terecht. Kleine reparaties voert u zelf uit.

Hoe weet ik wie verantwoordelijk is voor reparatie?
Is er iets stuk in uw huis? Kijk dan eerst in het overzicht Wie doet wat? van Rijnhart Wonen wie voor deze reparatie verantwoordelijk is: u zelf of Rijnhart Wonen. Ook vindt u in het Besluit kleine herstellingen van de overheid een overzicht wie waarvoor wettelijk verantwoordelijk is en dus betaalt.

Bent u zelf verantwoordelijk? Lees dan hier een aantal tips voor verschillende typen onderhoud en reparaties. Let op: volgens de wet en uw contract bent u verplicht uw woning goed te onderhouden. Dat betekent dat u niet alleen ingrijpt als er iets kapot is, maar ook maatregelen neemt om reparaties te voorkomen. Wat wij van u verwachten, vindt u ook terug in het document Wie doet wat?

Een deel vanĀ het onderhoudĀ kunt u afkopen met een onderhoudsabonnement, door lid te worden van het ontstoppingsfonds of door een glasverzekering af te sluiten (bij flatwoningen zit dit al bij de huur). Lees hier meer.

Heeft u hulp nodig bij kleine reparaties in uw huis?
Wij helpen u graag verder. Lees hier onze tips en instructies voor de meest voorkomende reparaties en verschillende typen onderhoud.