Huurtoeslag

Mensen met een beperkt inkomen kunnen in aanmerking komen voor huurtoeslag. Of u in aanmerking komt voor deze toeslag hangt af van zowel uw inkomen als de huurprijs van uw woning. De Belastingdienst bepaalt de hoogte van de eventuele huurtoeslag. U regelt dit dan ook direct met de Belastingdienst, zonder tussenkomst van Rijnhart Wonen.

Meer informatie op www.toeslagen.nl
De hoogte van huurtoeslag en de voorwaarden veranderen jaarlijks. Daarom verwijzen we u graag naar www.toeslagen.nl voor de actuele voorwaarden. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor huurtoeslag? Op deze website kunt u alvast een proefberekening maken. Zo krijgt u alvast een indruk of en op hoeveel toeslag u recht hebt.

Op www.toeslagen.nl vindt u bovendien een aanvraagformulier voor huurtoeslag. Dit formulier is ook aan te vragen via de Belastingtelefoon: 0800-0543. Houd uw BSN-nummer bij de hand, hier vragen zij naar.

Let op: De huurtoeslagbedragen zijn altijd voorschotten! Als een kalenderjaar is afgelopen, krijgt u aan het begin van het jaar daarna een definitieve afrekening. Zorg er daarom altijd voor dat alle gegevens kloppen en geef wijzigingen in uw situatie op tijd door. Dat voorkomt dat u uiteindelijk geld moet terugbetalen.