Bij overlast zijn er drie stappen om tot een oplossing te komen

  1. 1

    Ga in gesprek

    Het is belangrijk dat u eerst zelf met uw buren gaat praten over de problemen. Wacht hier niet te lang mee. Misschien weten de buren niet dat u last van ze heeft. Tip: praat met de buren als u zelf rustig bent. En luister ook naar hun verhaal. Zo zoekt u samen naar een oplossing.

  2. 2

    Vraag hulp bij buurtbemiddeling

    Komt u er samen niet uit? Dan is er buurtbemiddeling. Een onafhankelijke bemiddelaar neemt contact met u op en met uw buren. Zij zullen de bemiddeling in gang zetten.

  3. 3

    Meld de overlast bij ons

    Helpt een goed gesprek en buurtbemiddeling ook niet? Dan kunt u de overlast bij ons melden. Login via Mijn Rijnhart of voer hieronder uw postcode en huisnummer in en maak een melding aan.
    Is er sprake van geweld of bedreiging? Meld de overlast dan altijd direct bij ons. Wij zetten ons dan in om de overlast samen met u te laten stoppen.

Overlast melden

Direct overlast bij ons melden. Voor meldingen als: geluidsoverlast, vandalisme, burenruzie, vervuiling in of nabij de woning, achterstallig tuinonderhoud, of overlast van huisdieren.

Nu melden

Wat is buurtbemiddeling?

Bij buurtbemiddeling praat u met een bemiddelaar met uw buren. De bemiddelaar neemt eerst contact met u op om uw kant van het verhaal te horen. Dat doet hij ook bij uw buren. Daarna gaat u samen in gesprek. De buurtbemiddelaars zijn getraind om dit soort gesprekken te begeleiden. Vaak is één gesprek samen al voldoende om het probleem op te lossen. Buurtbemiddeling is gratis.

Veelgestelde vragen