Ongedierte

Op ongedierte zit niemand te wachten. Zeker niet in een woning. Door uw woning schoon te houden, voorkomt u dat ongedierte uw huis binnenkomt. Sterker nog, u bent als huurder zelf verantwoordelijk voor het voorkomen en bestrijden van ongedierte.

Wat kunt u doen?
Zorg dus voor een schoon huis, zodat u geen ongedierte aantrekt. Laat geen etensresten, open verpakkingen van levensmiddelen en bijvoorbeeld lege pizzadozen slingeren. Mocht u toch last krijgen van ongedierte, dan kunt u zelf bij het tuincentrum ongediertebestrijdingsmiddel kopen. Helpt dit niet, schakel dan een professionele ongediertebestrijder in, zoals de firma Van Loon in Leiden.

Zelf verantwoordelijk
Sommige bewoners geven bouwtechnische mankementen in de woning de schuld voor het ontstaan van overlast door ongedierte. U bent echt zelf verantwoordelijk voor het voorkomen van ongedierte. Want hoe schoner uw woning, hoe minder kans er op ongedierte bestaat. Ook al is uw woning toegankelijk voor bijvoorbeeld muizen of mieren. De kosten voor ongediertebestrijding zijn voor uw eigen rekening. Ongedierte valt onder het besluit kleine herstellingen waarvoor de huurder zelf verantwoordelijk is. Alleen voor het bestrijden van kakkerlakken, wespen- en bijennesten kunt u contact opnemen met Rijnhart Wonen.