Driemaster

Leiderdorp

De Driemasterlocatie ligt op de hoek van de Engelendaal en de Vronkenlaan in Leiderdorp. In samenwerking met Syntrus Achmea en Philadelphia gaat Rijnhart Wonen hier sociale huurwoningen bouwen. De twee woongebouwen liggen aan het water.

Sociale woningen
Eén woongebouw (De Jonker) is van Rijnhart Wonen met 49 sociale huurwoningen. Daarvan vallen 12 appartementen in de hoogste huurklasse (met een oppervlak van 75 m2), 25 in de betaalbare huur (oppervlak van 62 m2) en 12 studio’s (30m2) in de lage huurklasse. Alle woningen hebben een eigen berging en balkon. Op de begane grond bevinden zich de entree, de bergingen en één woning. Op de 1e verdieping worden alle studio’s gebouwd en op de 2e t/m de 8e verdieping komen de overige woningen. Gevelaanzichten en plattegronden geven u een beter beeld van de plannen.

Vrije sector woningen
Het andere woongebouw (De Ridder) is van Syntrus Achmea met 49 vrije sector huurwoningen. De huurprijzen liggen tussen de € 850,- en €950,-. Om een idee te krijgen van de woningen, kunt u de gevelaanzichten en plattegronden bekijken.

Philadelphia
Zorgcomplex Nieuw Buitenzorg wordt uitgebreid met 20 zorgunits. Ook wordt een nieuwe recreatieruimte gebouwd. In het nieuwe gebouw aan de Lijnbaan wordt een dagbesteding gerealiseerd. Bekijk hier de ontwerpen en plattegronden.

Omgeving
De vijver die er nu ligt, wordt vergroot. Ook komt er een brug. Rondom de woongebouwen worden 127 nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. Er worden 40 bomen gekapt. Hiervoor worden bomen teruggeplaatst. Zodat er een groenere omgeving voor terugkomt. Benieuwd hoe het er in de toekomst uitziet? Bekijk de landschapsinrichting.

Bezonning/schaduwwerking
Omwonenden maken zich zorgen over de eventuele schaduw die de woongebouwen veroorzaken. Daarom hebben we volgens de TNO normen een lichte en een zware norm laten maken. Op dit overzicht ziet u de zon en schaduwwerking per uur, op 4 dagen in het jaar. Elke woning heeft op elk moment in het jaar minimaal 2 uur daglicht en daarmee voldoet de bouw aan de zware norm.

Duurzaam
De woongebouwen De Jonker en De Ridder worden aangesloten op de stadswarmte en zijn daarmee gasloos. Er worden nog meer duurzame maatregelen genomen waardoor het zeer energiezuinige woningen worden.

De verwachte oplevering van de woningen is rond de zomer van 2020