Buurtbakkie in de Rietschans en de Bosdreef in Leiderdorp

Geplaatst op

Eind vorig jaar organiseerden we samen met Incluzio en gemeente Leiderdorp een buurtbakkie met de bewoners van de Rietschans en de Bosdreef 75-148 in Leiderdorp. Tijdens het buurtbakkie vertelden de bewoners ons hoe ze het wonen in hun flat en omgeving ervaren. Ook wilden we graag weten of mensen meer contact zouden willen met hun buren. En hoe dat er dan uit moet zien.

“Omdat we bij het buurtbakkie zoveel mogelijk mensen wilden spreken, hebben we iedereen persoonlijk uitgenodigd aan de deur”, vertelt woonconsulent Loes Amptmeijer. “De opkomst was hoger dan verwacht en het was erg gezellig!” De bewoners noemden ook een paar onderwerpen die meer aandacht nodig hebben. Daarom bespraken we deze onderwerpen tijdens het tweede buurtbakkie dat plaatsvond op 12 april.

Loes: “Ook nu was er weer een grote opkomst en waren de bewoners erg enthousiast over het idee om de betrokkenheid in de buurt te vergroten. Iemand stelde zelfs al voor om in de zomer een buurtbarbecue te organiseren. De bewoners van de Bosdreef en de Rietschans ontvangen een speciale nieuwsbrief over de resultaten en het vervolg.”

Heeft u ook zin in een buurtbakkie in uw buurt?
Laat het ons dan weten! Stuur een mail naar onze woonconsulenten via sociaalbeheer@rijnhartwonen.nl.



Deel dit nieuws

Overig nieuws

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid.
Lees meer