Buurtbemiddeling helpt!

Geplaatst op

Rijnhart Wonen werkt in Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten samen met Buurtbemiddeling. Maar wat doet Buurtbemiddeling? En wanneer kunt u bij hen terecht?

U heeft last van uw buren
Last van de buren kan over allerlei zaken gaan. Vaak gaat het om leefgeluiden zoals drukke kinderen, een blaffende hond, muziek of een TV die hard staat, de stofzuiger of wasmachine die u hoort. De normale leefgeluiden horen erbij. Maar ook schuttingen, bomen en struiken in de tuin kunnen voor ergernissen zorgen. Of rommel op de galerij.

Ga het gesprek met elkaar aan
Heeft u last van de buren? Bespreek dit met elkaar. Misschien weten de buren niet dat u last van ze heeft. Een goed gesprek kan zorgen voor de oplossing. Het helpt als u uw buren kent en begrip heeft voor de situatie van de ander. U kunt dan makkelijker het gesprek aangaan en rekening met elkaar houden.

Komt u er samen niet uit?
Dan is er Buurtbemiddeling. 88% van de gemeentes in Nederland biedt Buurtbemiddeling aan. Dat geldt ook voor Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten. Rijnhart Wonen werkt samen met de gemeentes en Buurtbemiddeling om vervelende zaken tussen buren op te lossen met een bemiddelingsgesprek. Getrainde bemiddelaars helpen om afspraken te maken, het contact te verbeteren en begrip voor elkaars situatie te creëren.

De werkwijze van Buurtbemiddeling
De bemiddelaar neemt eerst contact met u op om uw kant van het verhaal te horen. Dat doen ze ook bij uw buren. Daarna maakt de bemiddelaar een afspraak om de situatie samen te bespreken. Vaak kan één gesprek al het probleem oplossen.

Hoe komt u in contact met Buurtbemiddeling?
Leiderdorp: buurtbemiddeling@leiderdorp.nl / 071 545 85 00
Zoeterwoude: info@krakeelkamer.nl / 06 21 57 42 32
Voorschoten: buurtbemiddeling@kwadraad.nl / 088 900 40 00

Ook Rijnhart Wonen kan u aanmelden bij Buurtbemiddeling. Mail naar info@rijnhartwonen.nl of bel ons via 071 589 04 70.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid.
Lees meer