Even voorstellen: Connie van Seggelen, welzijnscoach in Zoeterwoude

Geplaatst op

Wat doe je precies?
“Ik ben onderdeel van het sociaal team in Zoeterwoude. Dat is een groep professionals die samenwerkt en inwoners ondersteunt. Bijvoorbeeld bij sociale, financiële, psychologische of praktische problemen. Als welzijnscoach breng ik leuke activiteiten voor senioren in kaart en ondersteun ik mensen die zich alleen voelen.”

Hoe gaat dat in z’n werk?
“Iedere maand deel ik in het Leids Nieuwsblad een overzicht met seniorenactiviteiten in Zoeterwoude. En ik bezoek mensen thuis die extra steun nodig hebben. Samen kijken we hoe we hun leven leuker kunnen maken, bijvoorbeeld door activiteiten te doen of door vrijwilligerswerk. En ik maak de sociale kaart van Zoeterwoude. Daarop staan alle organisaties die mensen helpen op het gebied van welzijn en ondersteuning. Je kunt de sociale kaart vinden op zoeterwoude.nl."

Wat is je grootste succes?

“Onze huiskamer is een echte hit! Elke donderdag komen we in De Eendenkooi met zo’n 13 mensen samen. We kletsen, eten samen en in de middag is er een activiteit zoals live muziek, een quiz, bingo of een bloemstuk maken. Mensen die voor het eerst langskomen vinden het soms eerst spannend, maar als ze er eenmaal zijn hebben ze enorm veel plezier en kijken ze alweer uit naar de volgende donderdag."

Wat wil je nog bereiken?
“De eenzaamheid in Zoeterwoude nog verder verminderen. Dat blijft belangrijk, want mensen die niet eenzaam zijn voelen zich veel beter en hebben minder klachten.”

Komt u ook langs in de huiskamer?
Iedere donderdag van 10.00 tot 15.00 uur in De Eendenkooi in Zoeterwoude. Voor een klein bedrag krijgt u koffie, thee en een heerlijke lunch. Meld u aan via c.van.seggelen@zoeterwoude.nl of 06 30 200 850.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid.
Lees meer