Maak kennis met team Verhuur

Geplaatst op

Team Verhuur bestaat uit 3 medewerkers: woonmakelaars Alinne en Yasmin en coördinator woonmakelaar Pauline. Samen pakken ze alles op rondom het verhuren van onze woningen. Dat doen ze in 3 stappen: inspectie, adverteren & bezichtigen, en de woning toewijzen.

Inspectie
Alinne vertelt: "Als iemand zijn huis opzegt, regelen we meteen een afspraak voor de inspectie. We lopen dan met de huurder en aannemer door het huis. Samen bespreken we hoe de huurder de woning moet achterlaten. En wat er nog moet gebeuren voor we het huis weer kunnen verhuren. Bij de laatste inspectie kijken we of alles tiptop is. Is dat zo? Dan levert de huurder bij ons de sleutel in.”

Adverteren en bezichtigen
Yasmin: “We plaatsen een advertentie van de woning op hureninhollandrijnland.nl. Staat de woning een week online? Dan plannen we een bezichtiging, dat is een kijkmoment. We nodigen ongeveer 10 mensen uit. Is er interesse in de woning? Dan sturen we een aanbiedingsmail naar de eerste kandidaat.”

Woning toewijzen
Pauline: “We letten goed op of het inkomen van de huurder past bij de huur. Dat heet passend toewijzen. Klopt alles? Dan feliciteren we de nieuwe huurder! We regelen het huurcontract en plannen de sleuteloverdracht.

Daarnaast denkt Team Verhuur ook mee over de doorstroom van starters, gezinnen en ouderen. En over het huisvesten van speciale doelgroepen. Kortom: we zorgen ervoor dat alles soepel verloopt: van 'Ik ga verhuizen' tot 'Welkom nieuwe bewoner’!”

team verhuur

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid.
Lees meer