Meer comfort en energiebesparing voor bewoners aan de Ratelaarkamp

Geplaatst op

In Leiderdorp knappen we samen met aannemer Coen Hagedoorn 40 eengezinswoningen aan de Ratelaarkamp op. Daarmee willen we het wooncomfort verbeteren en de huizen energiezuiniger maken.

Binnen de woningen gaan we aan de slag met nieuwe isolatie en aangepaste ventilatie. Het dak, de gevel en de hal worden geïsoleerd en we vervangen het ventilatiesysteem door een modern systeem. Dit systeem heeft een sensor in de woonkamer. En voert automatisch vieze lucht af en zorgt zo voor een gezond binnenklimaat.

Ook de buitenkant krijgt een opknapbeurt. De ramen krijgen HR++ glas en we vernieuwen de voor- en achterdeuren. De deuren krijgen een frisse nieuwe kleur, gekozen door de bewoners. Daarnaast schilderen we de houten goten en vervangen we de dakramen.

In augustus zijn de werkzaamheden klaar. Richard van Zwet, projectleider bestaande bouw: “Bewoners krijgen meer comfort, een zuiniger huis en betere ventilatie. Het schilderwerk kan weer jaren mee!”

Foto's: BuroJP

Ratelaarkamp 2Ratelaarkamp 1

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Individuele bijzondere bijstand voor Leiderdorpers

Woont u in Leiderdorp en had u moeite om de energierekening te betalen in 2023 door een laag inkomen? Dan is er goed nieuws: de gemeente Leiderdorp kan u hierbij financieel ondersteunen. U kunt deze individuele bijzondere bijstand aanvragen tot en met 31 oktober 2024.
Lees meer