Neven na 60 jaar weer in contact

Geplaatst op

De neven Hans (72) uit Groningen en Tinus (80 jaar) uit Leiderdorp verloren elkaar als tieners uit het oog. Vorig jaar kwam Hans zijn neef tegen in een artikel in onze nieuwsbrief. Hierdoor hebben de mannen na 60 jaar weer contact met elkaar!

Waarom waren jullie elkaar uit het oog verloren?

Hans: “Tinus woonde als kind in Leiderdorp en ik als kind in Leiden. We zagen elkaar vaak op zondagochtend in Leiderdorp. Binnen het gezin van Tinus werd ik vaak “kleine Tinus” genoemd.”

Tinus: “Op mijn 14e ging ik het huis uit om te werken als matroos op zee. Doordat ik maandenlang weg van huis was, had ik weinig contact met de rest van mijn familie.” Hans: “Rond mijn 20ste kreeg ik in Leiderdorp een baan als zweminstructeur bij zwembad De Does en vond ik in Leiderdorp een woning. Maar na een aantal jaar verhuisde ik naar Veendam in Groningen.”

Hoe hebben jullie elkaar na 60 jaar weer gevonden?
Hans: “Ik was al een tijdje op zoek naar Tinus. Als je ouder wordt, besef je dat je niet meer zoveel familieleden hebt. Ik kwam daarom graag weer in contact met mijn neef. Via Google kwam ik zijn interview in jullie nieuwsbrief tegen over het bouwen van modelschepen.”

Tinus: “Uiteindelijk heeft Hans toen via via contact met mij gezocht. Ik heb hem toen opgebeld. Zo hebben we elkaar na 60 jaar weer gesproken.”

De foto van Tinus in het artikel over het bouwen van modelschepen waar het allemaal mee begon.


Zit de belangstelling voor het water en de vaart in de familie?

Tinus: “Zeker! Uiteindelijk heb ik tot mijn 35ste op zee gevaren. Nu ik met pensioen ben, bouw ik modelschepen. Door het artikel van Rijnhart Wonen vragen veel mensen of ik hun boot wil nabouwen. Ik heb ooit ook 4 boten gebouwd voor het scheepsvaartmuseum in België.”

Hans: “Ik ben jarenlang zweminstructeur geweest en als hobby doe ik aan duiksport. Ook hou ik van zeilen. En mijn broer heeft meer dan 40 jaar in de haven van Rotterdam gewerkt. Je zou dus kunnen zeggen dat de passie voor water wel echt bij ons in de familie zit.”

Jullie wonen ver uit elkaar. Wanneer willen jullie elkaar ontmoeten?
Hans: “We zijn allebei op leeftijd. Ik woon in Groningen en Tinus in Leiderdorp, de afstand is relatief groot. Misschien dat we na de zomer eens kunnen afspreken. Het lijkt ons leuk om elkaar weer te zien.”

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid.
Lees meer