Nieuwbouw 92 sociale huurappartementen aan de Pinksterbloem in Leiderdorp van start

Geplaatst op

De bouw van 92 nieuwe, energiezuinige appartementen aan de Pinksterbloem in Leiderdorp is gestart. Op 7 december werd de symbolische eerste paal in het bijzijn van wethouder Daan Binnendijk van de gemeente Leiderdorp en directeur bestuurder Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen geslagen.

Aardgasloos en goed geïsoleerd
De nieuwbouw bestaat uit drie woonblokken met in totaal 92 sociale huurappartementen. De appartementen worden aardgasloos en goed geïsoleerd gebouwd. De openbare ruimte wordt groen en klimaatbestendig. Ook komen er veel extra parkeerplaatsen bij.

De focus ligt niet alleen op de appartementen, maar ook op de inrichting van de openbare ruimte. Er worden diverse groene zones gecreëerd, met ontspanningsplekken, plaatsen om te spelen en slimme oplossingen voor regenwaterbeheer, zoals wadi’s en een regentuin.

Betaalbaar en duurzaam wonen
“Met deze nieuwbouw realiseren we meer betaalbare en duurzame woningen in Leiderdorp” vertelt Chrétien Mommers, directeur-bestuurder van Rijnhart Wonen. “Dankzij de prettige samenwerking met de gemeente kunnen we nu starten met de bouw. De Pinksterbloem wordt een heerlijke plek om te wonen, omringd door groen. Samen met alle betrokkenen maken we er iets moois van!”

Wethouder Daan Binnendijk: ''Fijn dat Rijnhart Wonen is gestart met de bouw aan de Pinksterbloem. Daarmee worden 92 duurzame sociale huurwoningen toegevoegd aan de woningvoorraad in Leiderdorp. Door de aandacht die we besteden aan de openbare ruimte ontstaat er een fijne, groene omgeving waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, waar kinderen fijn kunnen spelen én regenwater goed opgevangen kan worden. Hopelijk kunnen mensen snel genieten van hun nieuwe woonplek!’’

Chrétien Mommers: “Naar verwachting is de bouw voor de zomer van 2025 afgerond. We kijken ernaar uit om de eerste bewoners te verwelkomen in hun nieuwe thuis.”

Toekenning van start-bouwimpuls
In april 2023 besloot het kabinet om 300 miljoen euro subsidie beschikbaar te stellen om de woningbouw te stimuleren. Het Rijk heeft bekend gemaakt dat er €1.150.000,- aan subsidie beschikbaar wordt gesteld voor de Pinksterbloem. Chrétien Mommers is blij met de bijdrage. “Het zijn lastige tijden met hogere rentes en bouwkosten. Daardoor lopen veel projecten vertraging op. Dankzij dit geld van de overheid en de toewijding van de gemeente kan dit project door, want nieuwbouw blijft hard nodig."

Foto's: Buro JP


Deel dit nieuws

Overig nieuws

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid.
Lees meer