Onderhoud aan de Hoogmadeseweg Leiderdorp

Geplaatst op

Aan het woongebouw bij de Hoogmadeseweg in Leiderdorp voeren we op dit moment onderhoud uit. Want de bewoners lieten weten last te hebben van lekkages. Reden voor ons om onderzoek te doen. Daaruit bleek dat de gevels en de galerijen niet goed waterdicht zijn. Dat repareren we nu.

Jurjen Tees, projectleider bestaande bouw: “Het was erg moeilijk om de oorzaak van de lekkages te vinden. Daarom hebben we een speciaal bedrijf gevraagd om onderzoek te doen. Zij hebben een flinke regenbui nagemaakt. De oorzaak van de lekkages zat op meerdere plekken, die niet of moeilijk bereikbaar zijn. Daarom moeten we de houten gevel en de galerijvloer verwijderen."

Aannemer Blanksma Bouw is in augustus met de reparaties begonnen. Jurjen: “Bewoners hebben door de werkzaamheden wel last van stof en herrie. Daarom is er een rustkeet. Hier kunnen bewoners koffie en thee zetten. Ook staat er een tafel met stoelen om aan te kunnen werken.”

Nieuwe lik verf
De reparaties duren tot december. Jurjen: “We zijn blij dat we nu de oorzaak van de lekkages weten en het probleem voor de bewoners kunnen oplossen. Na de werkzaamheden schilderen we alles weer netjes, zodat het woongebouw er straks weer als nieuw bij staat.”

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid.
Lees meer