Onderhoud en verduurzaming aan de Akkerstraat in Leiderdorp

Geplaatst op

Deze maand starten we met onderhoud en verduurzaming aan de Akkerstraat in Leiderdorp. We gaan 53 eengezinswoningen verbeteren. Vorig jaar zijn de vloeren al vervangen en is de ventilatie vernieuwd. Dit jaar maken we de woningen nog comfortabeler én energiezuiniger!

We werken vooral aan de buitenkant van de woningen. De oude dakpannen worden vervangen en er komen nieuwe dakkapellen op de daken. Ook vervangen we de dakgoten, de gevels worden gereinigd en het voegwerk wordt hersteld.

Daarnaast isoleren we de gevels en plaatsen we dubbel glas. Dit zorgt ervoor dat de woningen in de winter warmer zijn en in de zomer koeler. De kozijnen krijgen een nieuwe verflaag en er komen geïsoleerde voordeuren. De bewoners zijn betrokken bij de voorbereidingen, net als bij andere projecten. Zo is er voldoende steun voor dit project en kunnen we met vertrouwen aan de slag.

De werkzaamheden starten begin oktober 2024 en duren tot mei 2025. Omdat we vooral buiten werken, is er minder overlast voor de bewoners. Richard van Zwet, projectleider, zegt: “Dit is een groot project, maar we zijn blij dat we samen met aannemer Huurman de woningen in de Akkerstraat klaar kunnen maken voor de toekomst.”

nieuwe kleuren akkerstraat

De nieuwe kleurstelling van de woningen

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Burendag 2024

Zaterdag 28 september was het weer tijd voor Burendag! Door heel Nederland kwamen buren samen voor leuke activiteiten en om elkaar beter te leren kennen. Ook huurders van Rijnhart Wonen vierden deze dag op verschillende locaties.
Lees meer