Onderhoud en verduurzaming van de Klimopzoom in Leiderdorp

Geplaatst op

In september gaan we van start met groot onderhoud aan de Klimopzoom in Leiderdorp. We pakken 18 appartementen aan de oneven kant van de straat grondig aan. Ons doel? De woningen comfortabeler, energiezuiniger en klaar voor de toekomst maken!

Wat gaan we doen?
Samen met onze onderhoudspartner Pasman gaan we flink aan de slag. Allereerst isoleren we het dak, waardoor de woningen warmer worden en de energiekosten omlaag gaan. En het dak ziet er straks ook weer als nieuw uit dankzij de nieuwe dakbedekking.

Ook de gevels, ramen en deuren pakken we aan: die krijgen extra isolatie en er komt HR++ glas in de kozijnen. Op de begane grond isoleren we de vloeren voor extra comfort.

Daarnaast krijgt elk appartement een nieuw ventilatiesysteem dat de luchtkwaliteit meet en automatisch regelt. De galerijen worden opgefrist met een nieuwe coating en het voegwerk wordt opgeknapt. Tot slot geven we het hele gebouw een frisse laag verf aan de buitenkant.

Bewoners doen mee
Bij dit project zijn de bewoners actief betrokken. Samen met een klankbordgroep hebben we het plan gemaakt. Na het behalen van het draagvlak onder bewoners, konden we beginnen. En het leukste? De bewoners mochten zelf meebeslissen over de nieuwe kleuren van de kozijnen, deuren en het hekwerk op de galerij.

Wat is de planning?
We beginnen deze maand met de werkzaamheden en verwachten eind 2024 klaar te zijn. Richard van Zwet, onze projectleider, zegt: “Dit project is een geweldige stap vooruit voor de woonkwaliteit aan de Klimopzoom. We kijken ernaar uit om het succesvol af te ronden en willen alle betrokkenen alvast bedanken voor hun medewerking en geduld in deze periode.”


De nieuwe kleuren die de bewoners voor hun woongebouw hebben gekozen

gekozen variant 2 klimopzoom

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Doe mee met onze schilderdag en maak Vlietwijk samen mooier

Op dinsdag 24 september organiseert ons wijkteam een schilderdag in Vlietwijk in Voorschoten. Samen met bewoners, medewerkers en partners van Rijnhart Wonen gaan we de portieken opknappen van de Nicolaas Maeskade, Rembrandtlaan en Ruysdaelhof.
Lees meer

De tuintjes van meneer van den Boom

Aan de Wilddreef in Leiderdorp ontmoeten we Jan van den Boom, een energieke 76-jarige die al decennialang in deze buurt woont. Jan staat bekend om zijn passie voor tuinieren en zijn betrokkenheid bij de buurt. “Tuinieren houdt me fit en gezond,” vertelt Jan met een brede glimlach.
Lees meer