Onze woonconsulenten aan het werk: van rommel naar een opgeruimd huis

Geplaatst op

"Mijn huis was jarenlang een chaos. Ik schaamde me. Ik wist niet meer waar ik moest beginnen", vertelt een van onze huurders in een openhartig gesprek. Met hulp van onze woonconsulenten Wesley en Brian heeft deze huurder* een grote verandering doorgemaakt.

Vertrouwen winnen
Zijn woning stond overvol met afval en spullen. Het werd te veel. "Ik wist dat ik hulp nodig had, maar ik durfde er niet om te vragen", zegt de man. Hij hield de voordeur dicht. In het begin wilde hij geen contact met Brian en Wesley. Maar hij wist dat er iets moest veranderen. "Toen besloot ik ze binnen te laten. Ze waren heel eerlijk over de staat van mijn woning. Dat vond ik moeilijk, maar ze toonden begrip. Ze zijn geduldig geweest en ze hebben mijn vertrouwen gewonnen. Hun advies hielp me om stap voor stap vooruit te gaan."

Samen een plan maken
"We waren geschrokken van de situatie en wilden hem echt helpen", zegt Brian. "We moesten duidelijk maken dat de woning opgeruimd moest worden. Door samen te praten, werd voor de huurder duidelijk hoe belangrijk een schone en leefbare woning voor hem zou zijn." Toen hij er klaar voor was, ging de bewoner zelf aan de slag. "Ik bestelde zelf containers en gooide alles weg. Stap voor stap werd het huis opgeruimder. Dat gaf me rust en overzicht."

Een nieuw begin
Door de afspraken met Wesley en Brian kon de bewoner uiteindelijk ook verhuizen naar een nieuwe woning. "Ik ben blij in mijn nieuwe huis. Het voelt als een nieuw begin. Ik kijk weer positief naar de toekomst", vertelt hij. "Vroeger durfde ik niemand in mijn woning uit te nodigen. Nu staat de voordeur open." Wesley en Brian zijn tevreden. "Het is mooi om te zien hoe iemand met een duwtje in de juiste richting zelf zulke grote stappen heeft gezet", zegt Wesley.

*Vanwege privacyredenen blijft de huurder anoniem.

DSC_6882

Woonconsulent Brian is blij dat hij de huurder kon helpen

Foto: BuroJP

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Onderhoud en verduurzaming aan de Akkerstraat in Leiderdorp

Deze maand starten we met onderhoud en verduurzaming aan de Akkerstraat in Leiderdorp. We gaan 53 eengezinswoningen verbeteren. Vorig jaar zijn de vloeren al vervangen en is de ventilatie vernieuwd. Dit jaar maken we de woningen nog comfortabeler én energiezuiniger!
Lees meer

Burendag 2024

Zaterdag 28 september was het weer tijd voor Burendag! Door heel Nederland kwamen buren samen voor leuke activiteiten en om elkaar beter te leren kennen. Ook huurders van Rijnhart Wonen vierden deze dag op verschillende locaties.
Lees meer