Opknapbeurt voor ontmoetingscentrum De Hoeksteen

Geplaatst op

In de wijk Schansen en Dreven in Leiderdorp staat een belangrijk ontmoetingscentrum voor de buurt: De Hoeksteen. Sinds De Hoeksteen in 2007 zijn deuren opende, organiseerden buurtbewoners al veel activiteiten voor en met elkaar. Om het ontmoetingscentrum voor bewoners nog leuker te maken, krijgt het een opknapbeurt.

De Hoeksteen is een levendige plek waar 7 verschillende clubs elke week samenkomen. Denk aan een breiclub, wandelclub, toneelclub en Mahjongclub. Ook is er een creatieve ochtend en organiseert Incluzio er informatieavonden.

Nieuwe verf en frisse sfeer
Samen met bewoners en Incluzio hebben we een plan gemaakt. Loes Amptmeijer, woonconsulent: “We gaan De Hoeksteen gezelliger maken met nieuwe verf en meubels. En goed nieuws: we hebben van Fonds 1818 geld gekregen, speciaal voor het opknappen van ontmoetingsplekken in de buurt. Daar zijn we heel blij mee!”

Op 6 en 7 juli konden bewoners stemmen over de nieuwe kleuren
Ze konden kiezen uit verschillende moodboards waarop een bepaalde sfeer en kleuren te zien waren. Grote favoriet was de kleurencombinatie beige-geel. Deze sluit mooi aan op de kleur van de vloer die er nu ligt. Het grootste gedeelte van de meubelen blijft omdat het zonde is om dat weg te doen. Deze passen ook goed in het geheel. Maar er komen ook nieuwe stoelen die de ruimte opvrolijken.

Foto’s van Leiderdorp aan de muren
Aan de muren komen foto’s van Leiderdorp. Die laten de schoonheid en geschiedenis van de regio op een levendige manier zien.

Een ruimte voor iedereen
Natuurlijk vergeten we ook de kleinere ruimte niet. Die toveren we om tot een fijne vergaderkamer voor kleinere groepen. Hier komt een grote tafel te staan waaraan ook activiteiten kunnen plaatsvinden.

Een frisse start
Loes Amptmeijer: “De schilder is inmiddels begonnen, voor het einde van dit jaar is De Hoeksteen als nieuw. Een fijne plek waar bewoners samenkomen, herinneringen maken en vriendschappen sterker maken. We kijken samen uit naar deze frisse start!”

Het gele moodboard was favoriet

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid.
Lees meer