Proef met zonwerend glas tegen de hitte

Geplaatst op

In Zoeterwoude krijgen de woningen aan de Bonifaciusstraat 1-23 een onderhoudsbeurt. We vervangen deuren en kozijnen, de ramen krijgen HR++ glas, we vernieuwen het voegwerk en ook isoleren we het dak, de gevel en de vloer. Ook vervangen we de dakkapellen en de dakpannen.

Steun voor de plannen

Jurjen Tees, projectleider bestaande bouw: “Bij het maken van de plannen was de bewonerscommissie nauw betrokken. In het begin waren de bewoners teleurgesteld, omdat we de eerdere verbouwplannen financieel niet rond kregen. Maar door met elkaar in gesprek te blijven, zijn we er gelukkig met elkaar uitgekomen. Het resultaat is dat alle bewoners achter de plannen staan die we nu laten uitvoeren.”

Zonwerend glas in strijd tegen de hitte
De bewonerscommissie gaf aan dat bewoners in de zomer last hebben van de hitte. Jurjen: “De zomers worden steeds warmer. Door het isoleren van de woningen kan warmte minder makkelijk weg. Dat leidt dan weer tot warmere woningen. We nemen de wensen van de bewonerscommissie in dit project serieus. Daarom gaan we een proef doen met zonwerend glas in de dakkapellen. Zo testen we of dit een goede oplossing is om de warmte zo goed mogelijk uit de woningen te houden.”

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid.
Lees meer