Proef tegen te warme woningen

Geplaatst op

Onze zomers worden steeds warmer. En daarmee veel woningen ook. Daarom doen we bij 15 woningen aan het Elizabethhof in Leiderdorp een proef met speciale zonneschermen tegen de warmte.

“In de winter wil je je woning isoleren tegen de kou, maar in de zomer wordt het koel houden van je woning steeds belangrijker”, vertelt Richard van Zwet, projectleider bestaande bouw. “De beste oplossing verschilt per woning of woongebouw. Eerder dit jaar plaatsten we bijvoorbeeld nog zonwerend glas in de dakkapellen aan de Bonifaciusstraat. Door verschillende proeven te doen, leren we wat het beste werkt.”

De zonneschermen houden veel meer warmte tegen dan gewone gordijnen. Richard: “We plaatsen de zonneschermen op de ramen die het meeste in de zon staan. Over een jaar bekijken we de resultaten. We hopen op een succesvolle proef, zodat de woningen lekker koel blijven tijdens de hete dagen.”

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid.
Lees meer