Rijnhart Wonen, Coen Hagedoorn en Rutges Vernieuwt tekenen raamafspraken RGS planmatig onderhoud

Geplaatst op

Rijnhart Wonen, Coen Hagedoorn en Rutges Vernieuwt hebben hun handtekening gezet onder de raamafspraken ‘Resultaatgericht samenwerken bij Planmatig Onderhoud’. Met dit gebaar bekrachtigen de partijen de resultaatgerichte samenwerking voor planmatig onderhoud aan de complexen van Rijnhart Wonen.

“Met deze samenwerking gaan we het planmatig onderhoud van onze woningen met onze partners volgens de RGS-methodiek uitvoeren,” vertelt Ruud van der Veer, manager Vastgoed bij Rijnhart Wonen. “Tevreden bewoners, behoud van regie, grip op kosten en goed onderhouden woningen volgens planning. Dat zijn de doelen waar we ons gezamenlijk voor inzetten!"

Dennis Rutges, algemeen directeur Rutges Vernieuwt: “We kijken ernaar uit om samen op natuurlijke en logische onderhoudsmomenten woningen te gaan verduurzamen. Met de bundeling van kennis ontwerpen we hiervoor slimme onderhoudsscenario’s. De kennis en ruime ervaring van Rutges Vernieuwt met resultaatgericht samenwerken komt daarbij goed van pas.”

Jan Hagedoorn, bestuurder Coen Hagedoorn: “Vanuit ons nieuwe kantoor in Leiderdorp kijken wij er naar uit om samen met Rijnhart Wonen te werken aan duurzame en betaalbare woningen. Zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van gezellige en leefbare wijken!

Startsein voor pilot
De ondertekening is het startsein voor een pilot, waarbij de partijen bij een aantal complexen planmatig onderhoud volgens de RGS-methodiek uitvoeren. “Woningen die een opknapbeurt krijgen, maken we direct toekomstklaar”, legt Van der Veer uit. “Dat betekent dat we onze woningen verduurzamen, bijvoorbeeld door deze te isoleren. Bewoners kunnen zo besparen op hun energieverbruik.”

‘RGS draagt bij aan verduurzamingsopgave’
"Als woningcorporatie hebben we een belangrijke taak op het gebied van verduurzaming", legt Van der Veer uit. "De energietransitie, circulariteit en klimaatadaptatie worden steeds belangrijker. Daarbij is een goede samenwerking met onze onderhoudspartners belangrijk. Door de voordelen van resultaatgericht samenwerken te benutten, kunnen we deze opgave succesvol aanpakken." Tijdens de pilot voeren de onderhoudspartners aan in totaal 5 complexen planmatig onderhoud uit. Bij wederzijdse tevredenheid wordt de samenwerking verder uitgebreid.

Over RGS samenwerken
Resultaatgericht samenwerken is een veelgebruikte aanpak in de woningcorporatiesector. Verschillende partijen bundelen hun krachten om duurzame investeringen in vastgoed te realiseren en de meest efficiënte onderhoudsaanpak te vinden. Belangrijke aspecten hierbij zijn het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het beheersen van zowel directe als indirecte kosten, en het verder verhogen van de bewonerstevredenheid.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid.
Lees meer