Rijnhart Wonen en Fijn Wonen tekenen intentieovereenkomst voor de realisatie van 47 nieuwbouwappartementen aan de Kerklaan Ambachtsherenweg in Zoeterwoude

Geplaatst op

De huidige 36 appartementen aan de Kerklaan-Ambachtsherenweg in Zoeterwoude, zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Op 16 juli tekenden woningcorporatie Rijnhart Wonen en Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, de intentieovereenkomst voor het ontwerp en de bouw van nieuwe appartementen. Het gaat om de realisatie van 47 moderne huurappartementen in een nieuwe flat.

De nieuwbouw bestaat uit een begane grond en 3 verdiepingen, met 47 huurappartementen in verschillende prijsklassen. Chrétien Mommers, directeur-bestuurder van Rijnhart Wonen: “We voorzien in 2-, 3-, en 4-kamerappartementen, zodat er voor diverse inkomens een passende woonruimte beschikbaar is. In Zoeterwoude is een grote behoefte aan voldoende sociale en middenhuur woningen. We kijken ernaar uit om op deze locatie comfortabele appartementen terug te bouwen. En daarmee onze woningvoorraad met 11 appartementen uit te breiden."

Popke Veenstra, accountmanager Fijn Wonen: "Onze prioriteit ligt bij het bieden van kwalitatieve en duurzame appartementen, waarbij wij gezamenlijk toewerken naar een mooi eindresultaat. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking met Rijnhart Wonen.”

Een nieuwe manier van bouwen met Fijn Wonen
De appartementen worden grotendeels vooraf geproduceerd en komen als losse elementen aan op de bouwlocatie. “Het is een nieuwe manier van bouwen waarbij de kwaliteit, variatie en betaalbaarheid gewaarborgd blijft,  vertelt Menso Oosting, directeur van Fijn Wonen. “Op de bouwlocatie zetten we deze onderdelen in elkaar en maken we de appartementen af. Hierdoor is de bouwtijd korter, realiseren wij minder afval en CO2-uitstoot én beperken we overlast voor omwonenden.”

Sociaal plan voor huurders
Het afgelopen jaar heeft Rijnhart Wonen intensief overlegd met de bewonerscommissie over de plannen. Ook de gemeente is betrokken en geïnformeerd. Samen met de bewonerscommissie werkt Rijnhart Wonen aan een sociaal plan dat alle rechten en plichten van de huurders vastlegt. Dit plan omvat onder andere stadsvernieuwingsurgentie, verhuisvergoeding en de mogelijkheid tot terugkeer naar de nieuwbouw.

Bewonersbijeenkomst na de zomer
Binnenkort ontvangen de bewoners een uitnodiging voor een bewonersavond. Tijdens deze bijeenkomst krijgen bewoners meer informatie over het sociaal plan, kunnen ze het ontwerp van de nieuwe flat bekijken en hun vragen stellen. De sloop van de huidige flat wordt naar verwachting vanaf september 2026 gestart.

Foto’s: Martijn Heemstra

Ondertekening 01

Ondertekening 04


Deel dit nieuws

Overig nieuws

Individuele bijzondere bijstand voor Leiderdorpers

Woont u in Leiderdorp en had u moeite om de energierekening te betalen in 2023 door een laag inkomen? Dan is er goed nieuws: de gemeente Leiderdorp kan u hierbij financieel ondersteunen. U kunt deze individuele bijzondere bijstand aanvragen tot en met 31 oktober 2024.
Lees meer