Rijnhart Wonen en GETGRIPP tekenen intentieovereenkomst voor sociale huur op LOI-locatie

Geplaatst op

 Rijnhart Wonen en Vastgoedontwikkelaar GETGRIPP hebben een belangrijke stap gezet voor de toekomst van de LOI-locatie in Leiderdorp. De twee partijen hebben de intentieovereenkomst getekend voor de bouw van nieuwe sociale huurwoningen op deze locatie.

De onderwijsinstelling LOI aan de Leidsedreef in Leiderdorp gaat verhuizen naar Leiden. Het plan is om de bestaande bouw te slopen en daarvoor circa 300 nieuwe woningen te bouwen, waarvan 35% sociale huur. Chrétien Mommers, directeur-bestuurder bij Rijnhart Wonen, is enthousiast over deze ontwikkeling: "Er is grote behoefte aan betaalbare woningen in Leiderdorp. We zijn daarom verheugd om samen met GETGRIPP de handen ineen te slaan voor de realisatie van nieuwe sociale huurwoningen op de LOI-locatie.”

Ook Joost Grootenhuis, directeur bij GETGRIPP deelt dit enthousiasme: "Dit project biedt een geweldige kans om woningen te bouwen die voldoen aan de woningbehoefte in de regio. We kijken ernaar uit om het sociale huursegment in samenwerking met Rijnhart Wonen te realiseren."

Herontwikkeling tot woon- en werkgebied
De herontwikkeling van de LOI-locatie sluit aan bij de Gebiedsvisie Baanderij van de gemeente Leiderdorp, waarbij het terrein wordt omgevormd tot een woon- en werkgebied. Ruud van der Veer, manager Vastgoed: “Dit wordt een plek waar wonen en werken samenkomen, met een focus voor bewoners op betaalbaarheid en duurzaamheid. Het eerste ontwerp toont meerdere wooncomplexen met een centrale binnentuin en een parkeergarage."

Planning
Begin oktober presenteerde GETGRIPP het eerste ontwerp aan omwonenden en geïnteresseerden. De gemeente is nu bezig met de Nota van Uitgangspunten, die eind dit jaar ter inzage wordt gelegd voor inspraak. De planning is dat de definitieve ontwikkeling in het laatste kwartaal van 2024 rond is. Naar verwachting kunnen de sloop en nieuwbouw dan in 2025 plaatsvinden.

Foto's: BuroJP

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid.
Lees meer