Rijnhart Wonen ondertekent overeenkomst voor buurtbemiddeling

Geplaatst op

Conflicten tussen buren voorkomen door middel van buurtbemiddeling. Daarvoor ondertekenden Kwadraad, de Sleutels, Woonzorg Nederland, Rijnhart Wonen en de gemeente Voorschoten donderdag 15 februari een overeenkomst. Buurtbemiddeling is gratis beschikbaar voor alle inwoners van Voorschoten.

Buurtbemiddeling helpt om conflicten tussen buren te voorkomen. De vrijwilligers van Kwadraad, een organisatie voor maatschappelijk werk, adviseren inwoners over wat die zelf kunnen doen aan burenoverlast. Ook leggen ze uit hoe inwoners een onafhankelijke bemiddelaar kunnen inschakelen. Een onafhankelijke bemiddelaar gaat samen met beide buren in gesprek om tot goede en duidelijke afspraken te komen. In 2023 begeleidde Kwadraad al 34 trajecten.

Donderdag ondertekenden Kwadraad, de Sleutels, Woonzorg Nederland, Rijnhart Wonen en de gemeente Voorschoten op het gemeentehuis een samenwerkingsovereenkomst. De overeenkomst geldt tot eind 2027. “Omdat iedereen in Voorschoten prettig moet kunnen wonen, vinden wij het belangrijk dat deze dienstverlening voor alle inwoners beschikbaar is”, zegt Martijn Zwebe, waarnemend teamleider Openbare Orde en Veiligheid bij de gemeente Voorschoten. “Als gemeente hadden we al een overeenkomst met Kwadraad. Door de nieuwe overeenkomst met vijf partners zijn de woningcorporaties en de gemeente nu gezamenlijk opdrachtgever.”

Inwoners die willen weten wat buurtbemiddeling kan betekenen, lezen meer op www.kwadraad.nl. Telefonisch is Kwadraad bereikbaar via 088 900 4000.

DSC_1543DSC_1535DSC_1529

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid.
Lees meer