Rijnhart Wonen verlengt samenwerking met SchuldHulpMaatje om huurders te ondersteunen bij financiële problemen

Geplaatst op

Rijnhart Wonen heeft de samenwerking met SchuldHulpMaatje verlengd om huurders in Leiderdorp en Voorschoten te blijven ondersteunen bij financiële problemen. Door vroegtijdig schulden te signaleren en op tijd hulp te bieden, willen we ernstige financiële problemen en huurachterstanden voorkomen.

SchuldHulpMaatje biedt gratis advies en praktische hulp aan huurders bij het beheren van hun financiën. Een maatje is een vrijwilliger die hen daarbij persoonlijk begeleidt. Deze hulp is vrijwillig en kosteloos.

"Met deze samenwerking willen we niet alleen zorgen voor een fijn thuis voor onze huurders, maar ook voor de ondersteuning die zij nodig hebben om hun geldzaken op orde te houden of krijgen", zegt Janneke van ’t Oever, manager Wonen bij Rijnhart Wonen. "Samen met SchuldHulpMaatje kunnen we eerder hulp bieden en voorkomen dat de problemen groter worden."

Angela de Jong, directeur van Stichting Voor Elkaar Leiden (waar SchuldHulpMaatje onder valt), voegt toe: "Door samen te werken met Rijnhart Wonen kunnen we huurders vroeg helpen. Zo voorkomen we niet alleen huurachterstanden, maar dragen we ook bij aan een blijvende oplossing voor hun geldproblemen."

Foto: BuroJP

DSC_6939 - kopie

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Onderhoud en verduurzaming aan de Akkerstraat in Leiderdorp

Deze maand starten we met onderhoud en verduurzaming aan de Akkerstraat in Leiderdorp. We gaan 53 eengezinswoningen verbeteren. Vorig jaar zijn de vloeren al vervangen en is de ventilatie vernieuwd. Dit jaar maken we de woningen nog comfortabeler én energiezuiniger!
Lees meer

Burendag 2024

Zaterdag 28 september was het weer tijd voor Burendag! Door heel Nederland kwamen buren samen voor leuke activiteiten en om elkaar beter te leren kennen. Ook huurders van Rijnhart Wonen vierden deze dag op verschillende locaties.
Lees meer