Rijnhart Wonen wil nieuwbouw van Jobo Vastgoed afnemen aan Europaweg Zoeterwoude

Geplaatst op

Afgelopen dinsdag ondertekenden vastgoedontwikkelaar Jobo Vastgoed B.V. en woningcorporatie Rijnhart Wonen een intentieovereenkomst voor nieuwbouw aan de Europaweg 2 in Zoeterwoude.

De partijen willen hiermee hun intentie om samen te werken bij de ontwikkeling, realisatie en (ver)koop van 6 sociale huurwoningen en eventueel middeldure woningen vastleggen. Het doel van de intentieovereenkomst is om een vervolgovereenkomst te sluiten, inclusief een koop- en aannemingsovereenkomst. Een mooie stap om woningzoekenden en huurders die willen doorstromen meer kans te geven op een passende en betaalbare woning.

Chrétien Mommers, directeur-bestuurder van Rijnhart Wonen: “De woningmarkt zit op slot, ook in Zoeterwoude. Daar willen zoveel mogelijk verandering in aanbrengen, onder andere door de lokale doorstroming op gang brengen. Zo krijgen ook jonge mensen en gezinnen een kans om in Zoeterwoude-Dorp te wonen. We zijn dan ook blij dat we de intentie om samen te werken met Jobo hebben vastgelegd.”

Bas van Dijk, directeur van Jobo Vastgoed B.V.: “Met onze partners gaan wij de komende periode de uitdaging aan om aan de Europaweg 2 een ambitieus plan te ontwikkelen. Een ambitieus, hoogstaand en duurzaam plan dat een aanvulling wordt op de portefeuille van Rijnhart Wonen.”

In juli ondertekende Jobo Vastgoed B.V. een intentieovereenkomst met de gemeente
De gemeente Zoeterwoude onderzoekt met Jobo Vastgoed of het mogelijk is nieuwe woningen te bouwen aan de Europaweg 2 in Zoeterwoude. Het idee is dat er ongeveer 20 nieuwbouwwoningen komen, waarvan 30% sociale huur. In het plan is aandacht voor parkeren, groen, water, milieu en ruimtelijke kwaliteit.

Foto's: BuroJP

Bron beeld: Google Maps

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid.
Lees meer