Samen werken aan prettig wonen in Vlietwijk

Geplaatst op

In 2022 namen we woningen over in Voorschoten. Veel van deze huizen bevinden zich in de wijk Vlietwijk. We gaan de komende jaren hard aan de slag om de kwaliteit van de woningen in deze buurt te verbeteren, onder andere door ze duurzamer te maken. Het wijkteam Vlietwijk werkt daarnaast met bewoners aan een schone en leefbare  wijk.

Woonconsulent Brian: “We richten ons eerst op de flats aan de Nicolaas Maeskade, Rembrandtlaan en Ruysdaelhof. Daar vinden we soms rommel. We willen voorkomen dat de buurt achteruit gaat, daarom frissen we de flats zowel van binnen als van buiten op. In juni hebben we de gevels en de balkons schoongemaakt. Dat maakt een enorm verschil voor het aanzicht van de flats. Ze zien er weer fris en netjes uit! Na de zomer geven we de portieken een frisse schilderbeurt. En we gaan met de bewoners afspraken maken over hoe we het gebouw en de buurt met elkaar netjes houden.”

Maak kennis met wijkteam Vlietwijk!
Het wijkteam is ook benieuwd naar de bewoners. Brian: “Woont u prettig, of ziet u ruimte voor verbetering? Als u ergens tegenaan loopt, hoe kunnen wij dan helpen? We zetten ons in om de bewoners de komende tijd beter te leren kennen en nodigen u uit om met ons in gesprek te gaan. Als dit goed loopt, passen we deze aanpak ook toe in andere straten. Zodat iedereen prettig kan wonen in Vlietwijk.”

Vlietwijk

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Individuele bijzondere bijstand voor Leiderdorpers

Woont u in Leiderdorp en had u moeite om de energierekening te betalen in 2023 door een laag inkomen? Dan is er goed nieuws: de gemeente Leiderdorp kan u hierbij financieel ondersteunen. U kunt deze individuele bijzondere bijstand aanvragen tot en met 31 oktober 2024.
Lees meer