Start proef met inductie-cv

Geplaatst op

We willen met z’n allen minder gas gebruiken. Daarom zoeken we naar andere manieren om onze woningen in de toekomst te verwarmen. Aan het Madeliefpad in Zoeterwoude zijn we eind 2023 gestart met een proef in een woning met een nieuwe soort verwarming: de inductie-cv.


Wat is een inductie-cv?
“Een inductie-cv werkt op stroom in plaats van gas en is makkelijk te plaatsen”, legt projectleider Jurjen Tees uit. “Hij past meestal op dezelfde plek als de oude gasketel. De aansluitingen voor centrale verwarming en warmtapwater zijn hetzelfde als bij een normale combiketel. ”

Installatie
Leverancier TI Green heeft geholpen bij de installatie van de inductie-cv. Jurjen: “Er waren geen grote veranderingen in huis nodig. We hoefden alleen de meterkast aan te passen naar een 3-fasenaansluiting. Ook hebben we zonnepanelen op het dak geplaatst die de stroom voor de inductie-cv opwekken. Toen alles klaar was, hebben we aan de bewoner die meedoet aan de proef uitleg gegeven hoe alles werkt.

Duurzame oplossing
Jurjen is enthousiast over de proef. “Het is belangrijk om nieuwe, duurzame oplossingen te vinden voor het verwarmen van onze huizen. Onze eerste ervaringen met de inductie-cv zijn goed. De komende tijd blijven we kijken hoe het gaat en verbeteren het als dat nodig is. Na een jaar bekijken we de resultaten. We hopen dat de inductie-cv een goede keuze is voor de toekomst."

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid.
Lees meer