Terugblik informatieavond Pinksterbloem

Geplaatst op

Donderdag 9 februari zijn omwonenden bijgepraat over de sloop-nieuwbouw van de Pinksterbloem. Tijdens de informatieavond presenteerde de architect het ontwerp van de woningen en ook de nieuwe inrichting van het omliggende terrein kwam aan bod. De gemeente was aanwezig voor een uitleg over het nieuwe bestemmingsplan.

Op de plek waar nu 3 verouderde gebouwen staan, komen 92 duurzame appartementen verdeeld over 3 woonblokken terug. De woningen worden aardgasloos en goed geïsoleerd. Ook is er tijdens de avond aandacht besteed aan de inrichting van de buitenruimte. De openbare ruimte wordt groener en klimaatbestendig, zodat de nieuwe bewoners en de buurt er prettig kunnen verblijven. 

Omwonenden staan positief tegenover de plannen. Menno Stok, projectleider nieuwbouw: “We hebben een prachtig plan en er komen veel extra parkeerplaatsen bij. Ook is de betrokkenheid van de buurt groot. Zo wil een groepje bewoners meedenken over de inrichting en beplanting buiten.”

Omwonenden konden ook vragen stellen aan het sloop- en aannemersbedrijf, onder andere over de sloopwerkzaamheden die in maart beginnen. Menno: “We houden bij de sloop rekening met zo veel mogelijk parkeergelegenheid en het beperken van de overlast. Als de sloopwerkzaamheden zijn afgerond kunnen we in het najaar starten met de nieuwbouw.” Naar verwachting worden de duurzame sociale huurwoningen begin 2025 opgeleverd.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op: www.rijnhartwonen.nl/projecten/pinksterbloem


Deel dit nieuws

Overig nieuws

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid.
Lees meer