We gaan voor snellere woningbouw als partner in NH Bouwstroom

Geplaatst op

We zetten een stap voorwaarts in de nieuwbouwopgave. Door toe te treden tot de NH Bouwstroom wil Rijnhart Wonen in samenwerking met andere corporaties en bouwpartners de woningbouw in ons werkgebied een impuls geven. Op 17 oktober zetten Chrétien Mommers, directeur-bestuurder van Rijnhart Wonen en Harry Platte, directeur-bestuurder van Parteon en één van de oprichters van de NH Bouwstroom hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

De NH Bouwstroom is een samenwerkingsverband van woningcorporaties die de woningbouwopgave integraal met gemeenten, leveranciers en aannemers wil oplossen. De bouwstroom kenmerkt een hoge snelheid in nieuwbouwprojecten. Dat is mogelijk door goede samenwerking en op een andere, slimmere manier woningen ontwikkelen en bouwen. Zo wordt onder andere gebruik gemaakt van duurzaam en conceptueel bouwen. De nieuwe woningen worden circulair opgeleverd vanuit herhaalbare oplossingen die flexibel zijn. Vanuit gedeeld belang wordt samen met gemeenten opgetrokken als het gaat om bouwlocaties, draagvlak voor plannen, en het soepel verkrijgen van vergunningen.

Chrétien Mommers is enthousiast over deelname aan de NH Bouwstroom: “De daadkracht van de bouwstroom laat zien dat je samen écht kunt versnellen in woningbouw, een belangrijke reden voor Rijnhart Wonen om aan te sluiten. Samen met andere corporaties kunnen we sneller duurzame en betaalbare woningen bouwen voor woningzoekenden, ook in Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude. We kijken uit naar een mooie samenwerking met de NH Bouwstroom om de woningnood te verlichten en meer mensen te voorzien van een fijn huis.

Ook Kennemer Wonen tekende voor deelname aan de bouwstroom. Cees Tip, voorzitter van de NH Bouwstroom is blij met de deelname van Rijnhart Wonen en Kennemer Wonen: “In de NH Bouwstroom bundelen woningcorporaties, bouwers en overheden hun innovatieve kracht. We willen niet alleen sneller, duurzamer en goedkoper. We willen van elkaar leren en elk nieuw project weer beter doen. Hoe meer projecten er zijn, hoe sneller dat leren gaat. Rijnhart Wonen en Kennemer Wonen dragen hier sterk aan bij. Zowel met hun projecten als met hun drive om snel meer en beter te bouwen voor onze huurders.

Ondertekening SOK NH Bouwstroom

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Wonen in een gebouw met een VVE: wat betekent dat?

Woont u in een gebouw met een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dit betekent dat uw woning hoort bij een groep eigenaren, waaronder Rijnhart Wonen. Samen zorgen we voor het onderhoud van de gedeelde delen van het gebouw, zoals het dak, de gevels, de trappenhal en de lift. 
Lees meer

Onderhoud en verduurzaming aan de Akkerstraat in Leiderdorp

Deze maand starten we met onderhoud en verduurzaming aan de Akkerstraat in Leiderdorp. We gaan 53 eengezinswoningen verbeteren. Vorig jaar zijn de vloeren al vervangen en is de ventilatie vernieuwd. Dit jaar maken we de woningen nog comfortabeler én energiezuiniger!
Lees meer