Woningcorporaties Woonzorg Nederland en Rijnhart Wonen ‘ruilen’ vastgoed

Geplaatst op

Woningcorporaties Woonzorg Nederland en Rijnhart Wonen hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van wooncomplexen aan elkaar. Woonzorg Nederland draagt 106 eengezinswoningen in Voorschoten over aan Rijnhart Wonen. Het gaat om een combinatie van huurwoningen in de vrije sector en sociale huur. Rijnhart Wonen draagt in ruil hiervoor het Leiderdorpse woon-zorgcomplex De Ommedijk over aan de seniorenhuisvester Woonzorg Nederland. De officiële overdracht vond plaats op 15 december 2023.

Chrétien Mommers, directeur-bestuurder van Rijnhart Wonen: “Deze ruil stelt Rijnhart Wonen en Woonzorg Nederland in staat om het vastgoedbeheer te doen waarin we zijn gespecialiseerd. We zijn blij dat we 106 woningen aan onder andere de Jan van Galenlaan en Boschgeest overnemen. Daarmee blijven we zowel huurders met een lager als hoger (midden)inkomen bedienen. Ook voor de voornamelijk seniore huurders van De Ommedijk in Leiderdorp is de ruil een goede ontwikkeling. Woonzorg Nederland is met landelijke ervaring specialist in wonen voor senioren, met of zonder zorgvraag.”

Woonbehoefte senioren
Cees van Boven, de bestuursvoorzitter van Woonzorg Nederland: “De toenemende vergrijzing vraagt om aantrekkelijke woonvormen en specifiek zorgvastgoed voor senioren. De woningen in het wooncomplex De Ommedijk sluiten naadloos aan op deze groeiende behoefte. We zijn dan ook verheugd dat we het woon-zorgcomplex De Ommedijk overnemen. We kiezen bewust voor een ruiltransactie met een lokale woningcorporatie. Op deze manier blijven de woningen beschikbaar in de sociale sector, want de opgave in de regio is groot. Met de overname voegen we 51 reguliere, betaalbare woningen toe voor de huidige en toekomstige bewoners. Het mooie van dit complex is dat ondernemers, zorgpartners en de veelal seniore bewoners met of zonder zorgbehoefte onder één dak zijn gehuisvest.”

Voor huurders verandert er niets
Huurders kunnen gewoon in hun woning blijven wonen en het huurcontract verandert niet.Ook de bedrijven en zorgpartners blijven hun bedrijfsruimte in De Ommedijk gewoon gebruiken. Alle huurders van de woningen in Voorschoten en van De Ommedijk in Leiderdorp ontvingen in november een persoonlijke brief over de overname en wat dit voor hen betekent.

Eengezinswoningen Boschgeest Voorschoten


De Ommedijk in Leiderdorp

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid.
Lees meer