Feestelijke 1e paal Brittenstein

Datum: 2-10-2018

Het is eindelijk zover. Vandaag is het startsein gegeven van de nieuwbouw van Brittenstein. Dit gebeurde met het slaan van een symbolische eerste paal. In 2013 heeft Rijnhart Wonen het appartementengebouw dat op deze locatie stond laten slopen. Toen is ook het ontwerpproces begonnen met een prijsvraag onder verschillende architectenbureaus. ONIX is daar als het winnende bureau uit de bus gekomen.

Er zijn verschillende scenario’s geweest. Daarin had ook de buurt haar ideeën over de ontwikkeling van de nieuw te bouwen appartementen. Zo is er in een vroeg stadium een klankbordgroep gevormd en met hen zijn diverse ontwerpen besproken. In de zomer van 2015 is het raadsbesluit genomen dat er 56 woningen gebouwd mogen worden in twee gebouwen.

De bouw zal circa 15 maanden in beslag nemen. Er komen 56 sociale huurwoningen variërend van afmeting. De aannemer Meerburg is voor de zomer al gestart met het vlak maken van het terrein en is momenteel bezig met het voorbereiden van de bouwplaatsinrichting. Brittenstein wordt een duurzaam en energiezuinig gebouw. We gaan aansluiten op de Warmterotonde en er komen meer dan 170 zonnepanelen op de daken van deze twee gebouwen. De verwachting is dat eind 2019 het eerste gebouw kan worden opgeleverd met 23 woningen en begin 2020 het andere gebouw met nog eens 33 woningen.

Eerder deze week is de start bouw gevierd van de nieuwbouw aan de ROC locatie “Bij de Zijl” waar Rijnhart Wonen 36 sociale huurwoningen bouwt. Met deze 2 nieuwbouwprojecten komt de nieuwbouw weer in volle gang.