Lokale aannemer Meerburg bouwt Brittenstein Leiderdorp

Datum: 2-2-2018

Aannemingsbedrijf Meerburg uit Leiderdorp gaat in opdracht van Rijnhart Wonen appartementen bouwen aan de Brittenstein. “We zijn erg blij met Meerburg. Het is een lokale aannemer, dat vinden we belangrijk. Ze hebben veel aandacht voor duurzame en kwalitatieve materialen. Ik heb alle vertrouwen in het bouwteam van Meerburg. Ze gaan prachtige woningen bouwen, waar zowel de huurders als omgeving zeer tevreden mee zijn”, zegt directeur Jan de Vries enthousiast.

Gasloos
Rijnhart Wonen neemt duurzaamheid serieus en bouwt daarom zonder gasaansluitingen. “Dit is het eerste nieuwbouwproject waarbij we dit gaan doen. Maar zeker niet het enige. De nieuwbouw op de Driemaster locatie volgt ook.” De verwarming is aangesloten op de stadsverwarming. Hierdoor hebben alle woningen een A++ label. Uiteraard krijgt het gebouw ook zonnepanelen op het dak.

Betaalbare woningen
Er komen 56 twee- en driekamer appartementen. Alle woningen hebben een sociale huurprijs onder de grens van € 710,68. Om de woningen ook bereikbaar te maken voor mensen die huurtoeslag ontvangen, krijgen 42 woningen een huurprijs van maximaal € 597,30. De voormalige bewoners van de  Brittenstein die tijdelijk verhuisd zijn naar de Vlechtbaan kunnen terugkeren naar hun oude vertrouwde plek.

Bouwvergunning
Eind november is de aanvraag bouwvergunning bij de gemeente ingediend. De vergunning wordt naar verwachting half februari gepubliceerd en ter inzage gelegd. De publicatie van de vergunning wordt kenbaar gemaakt via de website van de gemeente en in de huis-aan-huiskranten.

Planning
Op dit moment werkt Rijnhart Wonen de plannen uit in samenwerking met architectenbureau Pion. Rijnhart Wonen verwacht in mei 2018 met de bouw te starten. Als alles volgens plan verloopt, zijn de eerste woningen in het vierde kwartaal 2019 klaar. De kapvergunning is goedgekeurd door de gemeente Leiderdorp. De eerste week van februari begint Rijnhart Wonen met het kappen van de bomen en het verwijderen van de struiken. De werkzaamheden duren een week. Nadat deze werkzaamheden zijn afgerond, gaat Meerburg starten met het grondwerk.