Hulp bij geldzorgen

Geplaatst op

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Het is belangrijk dat u er niet te lang mee blijft rondlopen. Wij helpen u graag voorkomen dat u nog grotere schulden krijgt. Wist u dat u hulp kunt krijgen van Geldfit, Schuldhulpmaatje Nederland en de gemeente?

  • Geldfit is een onderdeel van de stichting Nederlandse Schuldhulp Route (NSR). Op de website van Geldfit kunt u een geldfit-test invullen. U vult uw postcode in en Geldfit vertelt u over hulp en oplossingen bij u in de buurt. Kijk op geldfit.nl/welkom/rijnhart/.  

  • Via SchuldHulpMaatje krijgt u hulp van iemand om uw financiële problemen op te lossen. Een SchuldHulpMaatje is een vrijwilliger die u hierbij gratis begeleidt en ondersteunt. Kijk op schuldhulpmaatje.nl

  • Bij een huurachterstand zijn wij verplicht om dit te melden bij het team Eerste Hulp bij Geldzorgen (EHBG) in uw gemeente. De gemeente neemt contact met u op en bespreekt of u hulp nodig heeft. Ook kijkt het team of er oplossingen zijn voor uw geldproblemen. Bijvoorbeeld of u recht heeft op toeslagen. 


Spreekt u liever eerst met iemand van Rijnhart Wonen?  
Mail ons via incasso@rijnhartwonen.nl of bel 071 589 04 70. Wij denken graag met u mee.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid.
Lees meer